Forbehandling af stål

indvendig brug

Stål der skal pulverlakeres skal først afrenses. I de fleste tilfælde er stålet dækket af oliefilm, der har til formål at forhindre at stålet ruster. Dette skal fjernes inden lakering. Desuden skal eventuelle glødeskaller og rust fjernes inden der kan udføres en ensartet lakering.

Mekanisk afrensning

Eventuelle glødeskaller og rust fjernes via mekanisk afrensning.

Dette sker via sandblæsning eller slyngrensning. Begge metoder sikrer en ensartet og jævn overflade, som er ideel når der skal pulverlakeres, samtidig med at det forbedrer vedhæftningen af pulverlaget. Til sandblæsningen anvendes blæsemidlet Korund.

Sandblæsningen udføres efter svensk standard Sa 2,5 i overensstemmelse med ISO 8501.1 og en ruhedsgrad på 50-75 my. (ISO 8503.1)

indvendig_staal2
indvendig_staal1

Jernfosfatering:

Oliefilmen fjernes via jernfosfatering. Jernfosfateringen forbedrer desuden vedhæftningen markant. Indulak udfører forbehandlingen i et 72 meter langt sprayanlæg, hvor kemikalierne via dyser spules ind på emnern. Dette sikrer en optimal og ensartet behandling. Prøver af de enkelte bade udtages dagligt, og disse analyseres på vores laboratorium. Efterfølgende justeres kemien i badene, så vi hele tiden sikrer en optimal forbehandling af emnerne. Jernfosfateringen består af følgende trin:

  • Affedtning
  • Jernfosfatering
  • Chrompassivering
  • Slutskyl i deoniseret (